
پورت جک 45 (RJ-45) یک پورت داده است که اغلب در رایانهها، روترهای شبکه، سوئیچها و هابها یافت میشود. این پورت معمولاً برای اتصال اترنت یا سریال با جک 8 موقعیت 8 هادی (8P8C) استفاده میشود. در گذشته، برخی از مودمها و تلفنها دارای پورتی بودند که از جک واقعی RJ-45 استفاده میکردند. اگرچه جک 8P8C با RJ-45 یکسان نیست، پورت داده معمولاً این نام را حفظ میکند.
پورتهای RJ45 در قسمت پشتی روتر
رایجترین پورت RJ-45 از چهار سیم 8P8C برای ارتباطات اترنت استفاده میکند. پینهای 1 و 2 جفت ارسال هستند، در حالی که پینهای 3 و 6 جفت گیرنده هستند. این درگاه معمولاً دستگاهها را با استفاده از کابل جفت تابیده رده 5 (CAT5) یا رده 6 (CAT6) متصل میکند. این ترکیب پورت و کابل معمولاً از سرعت ارتباط تا 1 گیگا بیت در ثانیه (Gbps) پشتیبانی میکند. برخلاف جک RJ-45 واقعی، جک 8P8C شامل هر هشت هادی است و زبانه «کلید» اضافی ندارد.
کابل Cat 5 با دوشاخه RJ45
یک پورت RJ-45 برای ارتباطات سریال ممکن است از تمام هشت سیم کانکتور ماژولار 8P8C استفاده کند. برخی از اتصالات شبکه دیجیتال خدمات یکپارچه (ISDN) اغلب از شش عدد از این سیمها استفاده میکنند. دو هادی ممکن است برق را حمل کنند در حالی که دو هادی دیگر سیگنالهای Tip / Ring هستند. نوع دیگری از دستگاه ISDN ممکن است از چهار سیم برای ارسال / دریافت جفت به جای دو سیم برای Tip / Ring استفاده کند.
طراحی پورت اصلی برای استفاده با مودم - که اکنون منسوخ شده است - از مشخصات RJ-45 پیروی میکند. جک واقعی هشت موقعیت دارد، اما فقط دو هادی که سیگنالهای Tip / Ring را حمل میکنند. پینهای 7 و 8 مقاومت روی دستگاه را کوتاه میکنند که نشان دهنده وجود کابل است. RJ-45 یکی از چندین پورت جک است که برای اتصالات تلفن استفاده میشود. پورت جک 11 (RJ-11) تقریباً همیشه برای سیم کشی تلفن خانگی استفاده میشود.
یک دستگاه اترنت گیگا بیتی مدرن با پورت RJ-45 اصلاح شده بهتر عمل میکند. Augmented RJ-45 (ARJ45) و GigaGate 45 (GG45) استانداردهای جدیدتری هستند که برای ارتباطات پرسرعت طراحی شدهاند. هر دو با استفاده از کابلهای CAT6 و رده 7 (CAT7) از سرعت 10 گیگا بیت بر ثانیه و اتصالات سریعتر پشتیبانی میکنند. کانکتورهای ARJ45 دو نوع هستند: یکی برای کابلهای 8 پین CAT6 و دیگری برای کابلهای 12 پین CAT7. در مقابل، یک کانکتور GG45 میتواند هر نوع کابل را در خود جای دهد.
TERA از شرکت Siemon Labs نوع متفاوتی از کانکتورهای پرسرعت است. از فرم فاکتور RJ-45 استفاده نمیکند، اما میتوان آن را با یک کابل پچ به همان پورت وصل کرد. اغلب برای انتقال ویدئوی پخش استفاده میشود، همچنین برای سرعت 10 گیگا بیت بر ثانیه و بیشتر طراحی شده است.
تاریخچه کوتاه استاندارد پورت جک
استاندارد پورت جک برای اولین بار در دهه 1970 ایجاد شد، زمانی که سیستم «بل» کد سفارش خدمات جهانی خود را ایجاد کرد. با توجه به نیاز به برآوردن الزامات کمیسیون ارتباطات فدرال USOC ایجاد شد. این سازمان تجهیزات مخابراتی را شناسایی کرد و برنامه ثبت نام را برای دستگاههای تلفن و کابل کشی ارائه شده توسط مشتری انجام داد.
اولین پورتهای جک برای اولین بار در سال 1973 توسط آزمایشگاه بل اختراع شدند. RJ شامل سیم کشی، ساخت فیزیکی و عملکرد سیگنالینگ میباشد. امروزه تقریباً 30 نوع پورت جک در ایالات متحده به رسمیت شناخته شده است. استفاده از آنها در سراسر جهان از جمله RJ11 گسترش یافته است.
علیرغم تفاوتهای ظریف بین این دو، همچنان میشنوید که یک کانکتور 8P8C را پورت RJ45 مینامند. این استفاده زمانی رایج شد که متخصصانی که با تجهیزات تلفن و شبکه کار میکردند شروع به مطالعه در شبکههای کامپیوتری کردند. از آنجایی که این دو کانکتور شبیه به هم به نظر میرسند، آنها کانکتورهای 8P8C را «RJ45» مینامند و این نام بر روی آن مانده است.
ظهور اتصالات اترنت و 8P8C
تاریخ پورتهای جک به دهه 1970 میرسد. اترنت نیز در سال 1973 اختراع شد. اترنت که در مرکز تحقیقات «پالو آلتو زیراکس» ایجاد شد، راه حلی برای اتصال چندین کامپیوتر حتی در فواصل طولانی بود. هنگامی که تیم پالو آلتو با شرکت تجهیزات دیجیتال و اینتل همکاری کرد، استاندارد انتقال داده 10 مگا بیت بر ثانیه را ایجاد کرد که توسط مؤسسه مهندسین برق و الکترونیک تأیید شد.
چگونه اترنت به پیشرفت عصر دیجیتال کمک کرد؟
اترنت در اوایل دهه 1980 زمانی که 3Com شروع به ایجاد بردهای مدار اترنت و کارتهای شبکه کرد، به صورت تجاری شروع به کار کرد. پس از اینکه شبکه جهانی اینترنت در اوایل دهه 1990 همه گیر شد، فناوری اترنت رشد انفجاری را تجربه کرد. سرعتها در نهایت افزایش یافتند و بسیاری از چیزها را ممکن کردند: ارتباطات از راه دور، نوآوریهای علمی و فناوری، تجارت الکترونیک، شبکههای اجتماعی، فرصتهای آموزشی گسترده و موارد دیگر.
بیش از 30 سال بعد، اینترنت گیگا بیتی رایجتر شده است. سرعت 1 گیگا بیت در ثانیه در بسیاری از تجهیزات ایالات متحده موجود است. ما اکنون اینترنت 400 گیگا بیت بر ثانیه را نیز داریم، با آخرین استاندارد اترنت 802.3cu 400G که توسط IEEE در سال 2021 تأیید شده است. بالاترین سرعت انتقال داده ثبت شده 319 ترا بیت در ثانیه است که در سال 2021 توسط محققان ژاپنی به دست آمد. برای پشتیبانی از چنین سرعتهایی به فیبر نوری نیاز است، اما چنین پیشرفتهایی خیلی دور از ذهن نیستند.
اترنت 8P8C در مقابل RJ45 واقعی
کابلهای اترنت امروزی از نظر طول متفاوت هستند و از کانکتورهای 8P8C استفاده میکنند. بنابراین چگونه استاندارد 8P8C برای کابل کشی داده ایجاد شده است؟ شما میتوانید از اتحاد صنایع الکترونیک تشکر کنید که طراحی هشت تماسی را بر اساس کانکتورهای RJ45 موجود ایجاد کرده است. شاید این بخشی از دلیل سردرگمی باشد. با شباهتهای ظاهری و طراحی، نام مستعار RJ45 برای پورتهای اترنت و کابل کشی خلق شده است. اما کانکتور اصلی RJ45 یک کلید کوچک در سمت راست خود دارد. کابلهای اترنت با کانکتورهای 8P8C هرگز آن کلید را نخواهند داشت. بنابراین در حالی که کانکتورهای بدون کلید 8P8C میتوانند در یک پورت RJ45 قرار بگیرند، عکس آن غیرممکن است.
چرا ما هنوز به کابلهای اترنت نیاز داریم؟
کاربران خانگی و تجاری به طور فزایندهای به شبکههای داده بی سیم وابسته شدهاند. با این حال، اتصالات اترنت سیمی بخش مهمی از زیرساختهای ارتباطی هستند. یک راه حل بی سیم در برخی شرایط به سادگی امکان پذیر نیست، و بحث دسترسی و امنیت مسائل کلیدی مطرح است.
سرعت و ثبات
هنگامی که حداکثر سرعت مورد نظر است، کابل اترنت و پورت بهترین تجهیزات برای استفاده هستند. این به این دلیل است که اتصالات اترنت به لطف کابل کشی که سیگنالهای داده شما را به صورت الکترونیکی حمل میکند، سریعتر از وای فای هستند. استفاده از این اتصالات مستقیم از مشکلات احتمالی که ممکن است در اتصالات بی سیم رخ دهد جلوگیری میکند:
- از دست دادن یا تخریب دادهها
- سیگنالهای کند یا مسدود شده
- تداخل سیگنال
این مشکلات میتوانند به دلایل مختلفی ایجاد شوند: فاصله، موانع فیزیکی و سایر شبکههای بی سیم. حتی تجهیزاتی مانند تلفنهای بی سیم، مایکروویو و سیستمهای هشدار ممکن است تداخل ایجاد کنند که میتواند عملکرد شبکه بی سیم شما را مختل کند. اما با کابلهای اترنت سیم کشی شده و کانکتورهای 8P8C، از این مشکلات جلوگیری میکنید. تنها زمانی اتصال اترنت میتواند خراب شود که کابل یا کانکتور خراب شود.
امنیت بهبود یافته
علاوه بر سرعت سیگنال و قابل اطمینان بودن، یک پورت و کابل RJ45 مزایای دیگری را برای شبکه داده شما به ارمغان میآورد. همانطور که احتمالاً میدانید، یک شبکه وای فای برای دسترسی به ورود به سیستم و رمز عبور نیاز دارد. با فرض اینکه شما SSID خود را مخفی نمیکنید، هر شخصی میتواند با استفاده از یک تلفن هوشمند، لپ تاپ، رایانه شخصی یا دستگاه دیگری با قابلیت وای فای وجود شبکه شما را ببیند.
قابل مشاهده بودن شبکه شما برای دیگران به طور خودکار به این معنی نیست که شخصی میتواند دسترسی غیرمجاز به دست آورد. آن شخص برای انجام این کار باید رمزهای عبور شما را هک کند. با این حال، هر کسی که دانش کافی برای نفوذ به شبکه وای فای خصوصی شما داشته باشد، میتواند این کار را انجام دهد. اما با یک شبکه سیمی، کابلهای اترنت حتی برای اتصال و استفاده از آن لازم است.
برای تعیین اینکه آیا مشکل مربوط به کابل یا پورت RJ-45 است، میتوان از تستر کابل شبکه استفاده کرد
در پایان، لطفا دیدگاههای خود در این زمینه را با ما به اشتراک بگذارید.
نظر دهید