
بسیاری از مراکز داده سازمانی بر SAN برای انجام کارهای حیاتی و استفاده از دادههای حساس مشمول الزامات قانونی به فیبر چنل متکی هستند. یکی از دلایل این امر، امکان جلوگیری از دست رفتن دادهها و خرابیها با ویژگیهای امنیتی قدرتمند و همگام سازی دادهها است. با این حال، فیبر چنل تنها پروتکل SAN نیست. درک مزایا و معایب فیبر چنل از یک سو و پروتکلهای SAN مبتنی بر اترنت از سوی دیگر به شما کمک میکند تا بیشترین بهره را از SAN خود ببرید.
فیبر چنل چیست؟
فیبر چنل یک پروتکل انتقال داده با سرعت بالا است که برای فعال کردن شبکههای منطقه ذخیره سازی (SAN) طراحی شده است. با توجه به اینکه هدف SANها اتصال بلوکهای داده در دستگاههای ذخیره سازی به سرورها در نظر گرفته شده است، پروتکل فیبر چنل برای انتقال دادههای بلوک خام بدون تلفات و با تأخیر کم بهینه شده است. در نتیجه، فیبر چنل پروتکل ترجیحی برای مراکز داده با بار کاری حیاتی است که نیاز به انعکاس دادههای همزمان دارند.
Fibre Channel یا Fiber Channel؟
«Fibre» املای انگلیسی بریتانیایی و «Fiber» املای انگلیسی ایالات متحده است. با این حال، پروتکل محبوب انتقال داده SAN در واقع به صورت «Fibre Channel» نوشته میشود. زمانی که پروتکل انتقال داده در ابتدا توسعه یافت، روی کابلهای فیبر نوری اجرا میشد و بر این اساس «Fiber Channel» نام گرفت. با این حال، هنگامی که پشتیبانی از کابل کشی مسی اضافه شد، صنعت به طور جهانی از املای بریتانیایی، «Fibre Channel» استفاده کرد تا یک نام منحصر به فرد ایجاد کند و از سردرگمی جلوگیری کند.
تفاوت بین فیبر چنل و اترنت
اترنت خانوادهای از پروتکلهای انتقال داده است که برای اتصال کامپیوترها در یک شبکه محلی (LAN) طراحی شده است. فیبر چنل به طور خاص برای ذخیره سازی در سطح بلوک در SAN طراحی شده است، در حالی که اترنت میتواند برای ذخیره سازی در سطح بلوک (SAN) و سطح فایل (NAS) استفاده شود.
انعکاس همزمان به لطف فیبر چنل امکان پذیر است، در حالی که اترنت فقط از انعکاس ناهمزمان پشتیبانی میکند. بنابراین، قبل از تجزیه و تحلیل سایر مزایا و معایب فیبر چنل و اترنت، درک انعکاس همزمان و تعیین اینکه آیا به آن نیاز است یا خیر، بسیار مهم است.
چرا فیبر چنل برای بارهای کاری حیاتی مهم است
با انعکاس ناهمزمان، دادهها از یک سرور به سرور دیگر در صورت تقاضا و یا طبق یک برنامه کپی میشوند. این قابلیت ممکن است برای برخی از سناریوهای بازیابی فاجعه به اندازه کافی خوب باشد، اما زمانی که حتی کوچکترین وقفه در سرویس یا از دست دادن داده قابل تحمل نباشد، شرکتها تمایل دارند به سمت انعکاس همزمان بروند.
با انعکاس همزمان، دادهها به طور خودکار از یک سرور به سروری دیگر کپی میشوند، در همان لحظهای که تغییر ایجاد میشود، و اطمینان حاصل میشود که هر دو سرور یکسان هستند.
مزیت: اگر سرور اصلی به هر دلیلی آفلاین شود، صرف نظر از اینکه این اتفاق به دلیل خرابی سخت افزار یا یک فاجعه طبیعی مانند آتش سوزی رخ داده باشد، سرور ثانویه میتواند فوراً جایگزین آن شود.
SAN با انعکاس ناهمزمان میتواند از پروتکل فیبر چنل یا iSCSI استفاده کند، اما انعکاس همزمان فقط با پروتکل فیبر چنل امکان پذیر است. برنامه مخصوص پشتیبان گیری و کپی گیری شما ممکن است الزامات خاصی از نظر انعکاس ناهمزمان و یا همزمان نیاز داشته باشد و این مسئله میتواند بر نوع انعکاس شما تأثیر بگذارد. بسیاری از مراکز داده شرکتی و دولتی، فیبر چنل را برای بارهای کاری حیاتی ترجیح میدهند.
SAN فیبر چنل در مقابل iSCSI SAN
در زمینه SAN، فیبر چنل معمولاً با استفاده از پروتکل فیبر چنل (FCP) و اترنت تحت پروتکل اینترنت رابط سیستمهای کامپیوتری کوچک (iSCSI) مستقر میشود. پروتکل فیبر چنل روی یک زیرساخت SAN سفارشی اجرا میشود و دادهها را جدا از بارهای کاری دیگر منتقل میکند. مزایای این اقدام عبارتاند از:
- تأخیر کمتر
- عملکرد بالاتر
- افزایش امنیت، نظارت و قابلیتهای انطباق
- انعکاس دادههای همزمان
یک iSCSI SAN از زیرساخت شبکه موجود برای انتقال فضای ذخیره سازی در سطح بلوک در کنار بارهای کاری دیگر از طریق اترنت استفاده میکند. مزایای این اقدام عبارتاند از:
- هزینه زیرساخت کمتر
- پیچیدگی طراحی شبکه کمتر
- پشتیبانی از سرعتهای بالاتر مانند 100G
- پشتیبانی از مسافتهای طولانیتر، بیش از 100 کیلومتر
اکثر مراکز دادهای که SAN را برای بارهای کاری حیاتی اجرا میکنند، به فیبر چنل میروند زیرا ثابت شده است که فیبر چنل حتی سختترین بارهای کاری را بدون حذف بستههای داده به طور قابل اعتماد اداره میکند. علاوه بر این، اتصال فیبر چنل کندتر اما ثابتتر همچنان میتواند از سرعت اترنت بالاتر بهتر عمل کند.
با این حال، برای شرکتها معمول است که از فیبر چنل برای برخی موارد استفاده و از اترنت برای دیگر استفادهها در تجارت خود از طریق یک جفت فیبر استفاده کنند. به عنوان مثال، یک بانک ممکن است بارهای کاری کلیدی را مشروط به الزامات قانونی مانند برداشت را از طریق فیبر چنل و بارهای کاری دیگر را از طریق اترنت اجرا کند.
مزیت فرستنده گیرندههای فیبر چنل تایید شده
یکی از موثرترین راهها برای استقرار SAN، استفاده از فرستندههای فیبر چنل است که میتوانند مستقیماً به یک سوئیچ فیبر چنل متصل شوند. با انتخاب قطعاتی که برای کار یکپارچه با هم تست شدهاند، شما راحتتر میتوانید بهترین عملکرد را برای SAN خود با حداقل دردسر تضمین کنید. به عنوان مثال، به دنبال یک فرستنده گیرنده فیبر چنل باشید که به دقت آزمایش شده و برای استفاده با سوئیچ فیبر چنل شما به عنوان بخشی از روش اتصال DWDM تأیید شده است.
امیدواریم که از مطالعهی این مطلب در رابطه با فیبر چنل، لذت برده باشید. لطفا دیدگاهها و پرسشهای خود را حتما با ما به اشتراک بگذارید.
نظر دهید